maandag, 8. maart 2010 - 16:52

Babbelaar bekent oplichtingspraktijken

Stadskanaal

De 29-jarige man uit Stadskanaal, die afgelopen donderdagmiddag in Roodeschool werd aangehouden, heeft twintig zaken van oplichting en twintig pogingen tot oplichting bekend.

Naar aanleiding van een oproep aan slachtoffers in de media hebben zich tien slachtoffers gemeld. De politie heeft tussen 15 en 20 aangiften van (poging) tot oplichting binnengekregen.

De verdachte heeft in de meeste gevallen mensen met een zielig verhaal bewogen tot afgifte van geld. Onder meer liet hij een kapotte bankpas zien om aannemelijk maken dat hij geen geld kon pinnen. Ook gaf hij aan geld voor benzine nodig te hebben voor familieproblemen. Ten slotte heeft de verdachte in enkele gevallen mensen thuis overrompeld door op een vroeg tijdstip (6.00 ’s ochtends) met het zielige verhaal aan te komen. Zelfs gaf hij een (waardeloze) mobiele telefoon als onderpand.

De Kanaalster is inmiddels op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft al aangegeven dat de verdachte vervolgd gaat worden. Dat betekent dat hij zich voor deze zaken moet verantwoorden voor de rechter. De politie is bezig met het afronden van de zaak.
Provincie:
Tag(s):