zaterdag, 14. augustus 2010 - 21:37

Badeenden trainen in Asser Vaart

Assen

Op 4 september om 15.00 uur is het zo ver, 45 grote opblaas badeenden gaan “racen” in de Asser Vaart. Inmiddels zijn de eenden volop in training en onlangs hebben een aantal badeenden voor het eerst op locatie getraind.

De race wordt georganiseerd door het Ned. Rode Kruis in het district Drenthe en maakt deel uit van het project “We kunnen het niet in ons een(d)tje”.

Het bedrijfsleven uit Assen en omstreken werkt enthousiast mee aan deze actie, zij adopteren een eend, die vervolgens door de projectgroep van het Rode Kruis klaar wordt gestoomd om deel te nemen aan deze ludieke race.

De badeenden worden ondersteund door de brandweer. De Asser spuitgasten zullen zorgen voor de nodige reuring in de zwaaikom, want ook deze mega badeenden kunnen het niet in hun eendje! En … natuurlijk doet er ook zo’n stoere badeend mee namens de brandweer.
Het Rode Kruis heeft presentator Roelof Pieters bereid gevonden de race van commentaar te voorzien.

De opbrengst van deze actie gaat naar de Drentse Week, een vakantie week voor ouderen met een beperking. De vakantiegangers verblijven in een volledig aangepaste accommodatie in Elsloo en worden dag en nacht verzorgd door vrijwilligers van het Drentse Rode Kruis. Gedurende deze week worden er uitstapjes gemaakt naar diverse bezienswaardigheden in de regio.
Provincie:
Tag(s):