dinsdag, 27. juli 2010 - 10:09

Bakkevener vast voor ontucht met 7-jarige

Bakkeveen

De Rechter-Commissaris van de Rechtbank Leeuwarden heeft maandag 26 juli jl. een 51-jarige man uit Drachten voor 14 dagen in bewaring gesteld. De man wordt ervan verdacht dat hij woensdag 14 juli jl., op een bospad in Bakkeveen, ontuchtige handelingen heeft gepleegd met een 7-jarig meisje uit de gemeente Achtkarspelen. Het meisje bracht met haar familie de vakantie door op een nabijgelegen camping.

Het meisje liep die woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur over de camping om een ijsje te gaan halen. Zij trof daar de voor haar onbekende man uit Drachten, die haar de weg naar een speelplaats op de camping vroeg. Toen het meisje samen met hem in de richting van de bewuste speelplaats liep, veranderde hij van richting en liep met haar het bospad in. Daar heeft hij de ontuchtige handelingen met haar gepleegd.

Op basis van het nauwkeurige signalement dat het slachtoffer kon geven, heeft de politie Fryslân zaterdag 17 juli jl. een persbericht verspreid. Twee getuigen sloegen op het signalement aan en hebben zich bij de politie gemeld. De verdachte is woensdag 21 juli jl. aangehouden. Tijdens zijn aanhouding is kleding inbeslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):