vrijdag, 3. september 2010 - 14:30 Update: 08-07-2014 1:03

Balans Oranje tegen San Marino: 23-0

(Elfvoetbal) Met slechts twee fullprofs en verder een team dat bestaat uit bakkers, postbodes en studenten mag San Marino geen probleem zijn voor Oranje.

Ook op basis van de historie blijkt dat. Het Nederlands elftal speelde vier keer tegen het dwergstaatje en kende telkens geen enkel probleem.

De laatste keer dat Oranje afreisde naar San Marino was in 1997. Op Koninginnedag, 30 april, werd het in het kader van de WK-kwalificatie 0-6 voor het team van de toenmalige bondscoach Guus Hiddink. Voor een kleine drieduizend toeschouwers maakte Dennis Bergkamp twee goals en waren ook Aron Winter, Pierre van Hooijdonk, Frank de Boer en John Bosman trefzeker.

De thuiswedstrijd, een maand eerder, leverde ook geen problemen op. In de Amsterdam Arena werd het 4-0 dankzij treffers van Patrick Kluivert, Van Hooijdonk en Frank de Boer (2).

Ook tijdens de kwalificatiereeks voor het WK 1994 was Oranje ingedeeld bij San Marino. Op 24 maart 1993 was Nieuw Galgenwaard in Utrecht het toneel voor een gemakkelijke 6-0 overwinning. John van den Brom opende al na drie minuten de score, waarna een eigen doelpunt van Canti voor de 2-0 ruststand zorgde. Twee keer John de Wolf (!), Ronald de Boer (strafschop) en Peter van Vossen maakten het halve dozijn vol.

Op 22 september van hetzelfde jaar speelde Oranje uit tegen het dwergstaatje. Dit keer werd het 0-7 dankzij drie keer Bosman, twee keer Wim Jonk, Ronald de Boer en een benutte penalty van Ronald Koeman.

De vier duels leveren Oranje een fraaie balans op tegen San Marino. Vier keer winst, 23 goals voor en nul tegen. De vraag is hoeveel treffers de mannen van Bert van Marwijk vrijdagavond aan het totaal gaan toevoegen. Duitsland won in 2006 met 0-13 in Olimpico Serravalle. San Marino pakte nog nooit een punt in vijf EK-kwalificatiereeksen.
Categorie:
Tag(s):