dinsdag, 9. februari 2010 - 8:39

Balkenende bezoekt musical Amandla!

Rotterdam

Minister-President Balkenende heeft maandagavond in Rotterdam een bezoek gebracht aan de musical Amandla! Mandela.

De musical werd vandaag voor het eerst opgevoerd in het nieuwe Luxor Theater, waarbij gelijktijdig de Mandelaweek feestelijk werd geopend. Deze speciale voorstelling werd gepresenteerd door Jörgen Raymann en muzikaal opgeluisterd door leerlingen van de Rotterdamse Nelson Mandelabasisschool, die het nummer "Free Nelson Mandela" ten gehore brachten. Ook was er een videoboodschap van Bisschop Desmond Tutu, die vol lof sprak over de musical Amandla! Mandela.

De musical Amandla! Mandela vertelt het leven van Nelson Mandela vanaf zijn vroege jeugd tot het presidentschap van Zuid-Afrika. Duidelijk komt naar voren welke verandering Mandela teweeg heeft gebracht voor niet alleen het Afrikaanse continent, maar voor de hele wereld. De rol van Mandela wordt voortreffelijk vertolkt door Kenneth Herdigein, bijgestaan door het a-capella mannenkoor Khayelitsha United Mambazo.

Direct naar de voorstelling sprak de minister-president met de cast en crew van de musical. Ook minister Verhagen, die Balkenende vergezelde nam alle tijd voor een gesprek met de hoofdrolspelers.

Foto: Paul Groeneveld
Provincie:
Tag(s):