maandag, 9. augustus 2010 - 11:27

Bandleden vallen directeur Kwakoe Festival aan

Amsterdam

Kenneth Renfurm, de directeur van het Kwakoe Festival, is zondagavond in zijn kantoor aangevallen. Dit meldt AT5.

Renfurm was in zijn kantoor toen bandleden van Fayalobie zijn kantoor binnenkwamen en hun gage van 300 euro opeisten. Volgens Renfurm moest hij wachten op de kas voordat hij de band kon uitbetalen, maar dat duurde de bandleden kennelijk te lang. Het kwam tot een handgemeen, waarbij Renfurm een gebroken pink en blauwe plekken opliep. Ook kreeg Renfurm een aantal klappen op zijn hoofd.

Twee mannen konden direct worden aangehouden en zaten maandagochtend nog vast op verdenking van zware mishandeling. Renfurm heeft aangifte gedaan.

AT5 laat weten dat de organisatie van het Kwakoe Festival al met meerdere bedrijven in de clinch lag. Onder andere met podiumverhuurder Van der Goes en Bakker Heftrucks uit Purmerend. Inmiddels hebben zij een flink deel van het hun verschuldigde bedrag ontvangen.

Zondagavond sloot het Kwakoe Festival zijn 35e editie af. Dit jaar trokken het minder bezoekers, 250.000 tegen 350.000 bezoekers in 2009.
Het evenement begon in 1975 als een Surinaams voetbaltoernooi en groeide in de loop der jaren uit tot een van de grootste multiculturele festivals van Nederland.
Provincie:
Tag(s):