vrijdag, 16. juli 2010 - 10:21 Update: 08-07-2014 0:30

Barack Obama in Holland voor eerste keer in Chevrolet Volt

President Barack Obama heeft voor de eerste keer plaats genomen in de elektrische Chevrolet Volt tijdens een bezoek aan de Compact Power accufabriek in Holland, Michigan. LG Chem, waartoe Compact Power behoort, is de producent van de accucellen voor de Volt, die later dit jaar in Amerika op de markt komt.

De Volt heeft een actieradius van zo’n 550 kilometer en rijdt continu met elektrische aandrijving. De eerste 60 kilometer worden uitsluitend op pure elektriciteit afgelegd, afkomstig uit de 16-kWh lithium-ion batterij, zonder gebruik te maken van brandstof en zonder CO2-uitstoot. Wanneer de lithium-ion batterij bijna leeg is, treedt ongemerkt een generator in werking om op een volle tank de elektrische actieradius met zo’n 480 kilometer te vergroten.

Het Volt accupakket wordt vervaardigd in Brownstown Township, Michigan, waarna het wordt getransporteerd naar de Detroit Hamtramck assemblagefabriek voor installatie in de Volt. Chevrolet heeft deze week bekendgemaakt dat de Volt-accu in Amerika standaard een garantie heeft van acht jaar of 160.000 kilometer.
Categorie:
Tag(s):