donderdag, 23. december 2010 - 9:52

Bavaria mag haar bier in Duitsland blijven verkopen

Lieshout

In het langslepende conflict tussen Bavaria en de Bayerischer Brauerbund heeft het Europese Hof te Luxemburg bepaald dat de merkinschrijving die Bavaria al sinds 1995 in Duitsland heeft, voorrang heeft boven de latere in 2001 in Europa geregistreerde beschermde geografische aanduiding "Bayerisches Bier".

Het Europese Hof heeft bepaald dat op basis van Europese wetgeving niet de aanvraagdatum (1994) van de geografische aanduiding " Bayerisches Bier" bepalend is bij conflictsituaties, maar de publicatiedatum van de registratie (2001). Dit geldt voor de hele Europese Unie en betekent voor Bavaria een aanzienlijke verbetering van haar merkenpositie in de Europese Unie.

Door deze uitspraak heeft de hoogste Duitse rechterlijke instantie antwoord gekregen op zijn vraag hoe de betreffende Europese wetgeving toegepast dient te worden en kan Bavaria haar bier in Duitsland blijven verkopen.

Bavaria laat weten zeer ingenomen met de uitspraak van het Europese Hof die een einde maakt aan de jarenlange juridische strijd.
Provincie:
Tag(s):