donderdag, 30. december 2010 - 11:24 Update: 08-07-2014 1:01

Beckenbauer bekritiseert het transferbeleid van Hoeness

(Elf Voetbal) Franz Beckenbauer heeft kritiek geuit op de handelswijze van Uli Hoeness. Het gaat om de transfer van keeper Manuel Neuer. Beckenbauer vindt dat Hoeness beter zijn best had moeten doen om de doelman naar München te halen.

De kans dat Neuer nog naar Bayern komt wordt met de dag kleiner. Aan het begin van het seizoen ging het allemaal niet zo best met de club van de doelman. Schalke 04 had een valse start in de Bundesliga, maar lijkt het lek boven te hebben. De club, waar ook Klaas-Jan Huntelaar voetbalt, staat inmiddels op de tiende plek.

De erevoorzitter van Bayern, die in 2009 als voorzitter opgevolgd werd door Hoeness, vindt dat zijn opvolger eerder had moeten handelen als hij Neuer graag had willen hebben. "Nu wordt het moeilijk. Zijn marktwaarde is ook alleen maar toegenomen. De strategie van Hoeness was niet goed en nu moeten we een risico gaan nemen met een jonge keeper."

De laatste keer dat de club van Mark van Bommel een risico nam met een keeper was toen Oliver Kahn stopte. Bayern zette Michael Rensing onder de lat. Hij faalde en Hans-Jorg Butt, die aanvankelijk gehaald was als stand-in, nam zijn plaats al snel over.
Categorie:
Tag(s):