woensdag, 13. oktober 2010 - 21:41

Bedrijf dumpt afval langs de Slachtedijk

Oosterbierum

De politie heeft eind september een 56-jarige man uit Sint Annaparochie aangehouden op verdenking van het illegaal dumpen van afval.

Bij de politie zijn enkele notoire overlastplekken bekend voor wat betreft het dumpen van afval, waaronder het begin van de Slachtedijk, tegen de Zeedijk aan ter hoogte van Oosterbierum. Regelmatig wordt aangifte gedaan van een illegale dumping van afval. Vervolgens verwijdert de gemeente op verzoek van de politie het gedumpte afval. Het gaat hierbij vaak om bouw- en/of sloopafval, afgedankte autobanden of plastic afval. Ook werd eerder dit jaar asbest gestort.

Op 9 juli jl. werd door de politie opnieuw een hoeveelheid plastic op bovengenoemde locatie aangetroffen. Het afval bleek afkomstig van een bedrijf en uit onderzoek kwam de verdachte in beeld. Hij werd aangehouden en bekende het afval te hebben gestort. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Tegen betaling van enkele euro's kan het afval vaak afgeleverd worden bij de milieustraat van de gemeente. Gevaarlijk afval zoals asbest, kan zelfs gratis worden afgeleverd. De politie zal ook de komende tijd verscherpt toezicht houden op het illegaal storten van afval.
Provincie:
Tag(s):