donderdag, 11. november 2010 - 22:39

Bedrijfspand met 3000 hennepplanten ontdekt in Flevoland

Emmeloord

Donderdagochtend vielen specialisten van het Regionaal Coördinatiepunt Hennep twee bedrijfspanden binnen aan de Ondernemersweg. 'Zoals werd vermoed troffen de rechercheurs twee professioneel ingerichte hennepkwekerijen aan', meldt de politie donderdag.

In één van de ruimtes werden vijf speciaal ingerichte aanhangwagens voor hennepkweek aangetroffen en in beslag genomen. Het opsporingsteam schat het aantal wietplanten op ruim 3000. Er bevonden zich geen verdachten in de bedrijfspanden.

Rond 06.00 uur vielen specialisten van politie Flevoland de twee bedrijfshallen binnen. In de hallen waren in totaal elf ruimtes speciaal opgebouwd en ingericht als professionele kwekerij.

Behalve diverse randapparatuur, zoals lucht- en koolstoffilters, irrigatieapparatuur en assimilatielampen, werden alle plantjes en benodigdheden ontmanteld en vernietigd.

De locaties kwamen in beeld naar aanleiding van een routineonderzoek van agenten van basiseenheid Emmeloord. Het Regionaal Coördinatiepunt Hennep doet samen met de Financiële Recherche Dienst van politie Flevoland, onderzoek naar de illegale hennepteelt en crimineel verkregen vermogen.
Provincie:
Tag(s):