donderdag, 4. november 2010 - 18:48 Update: 08-07-2014 0:31

Bedrijven slecht voorbereid op nieuwe IT-risico's

Rotterdam

Wereldwijd heeft minder dan één derde van de bedrijven een programma voor IT-risicobeheersing doorgevoerd om de risico's rondom het gebruik van nieuwe technologieën aan te pakken.

Zo blijkt uit de 13e jaarlijkse Global Information Security Survey van Ernst & Young, die vandaag wordt gepubliceerd. Ondanks de snelle opkomst van nieuwe technologie beschouwt maar één op de tien bedrijven onderzoek naar nieuwe en opkomende IT-trends als een noodzakelijke activiteit op het gebied van informatiebeveiliging.

De aanzienlijke toename in het gebruik van externe service providers en de overgang naar nieuwe technologieën zoals cloud-computing, social networking en Web 2.0, worden door 60% van de ondervraagden gezien als een oorzaak voor de toename van de risico's. Monique Otten, partner bij Ernst & Young: "Hoe beveilig je je gegevens in een volledig open wereld, waar alles en iedereen met elkaar verbonden is?"

Ondanks dat is slechts de helft bereid de jaarlijkse investering in preventie van gegevensverlies te vergroten - een toename van 7% ten opzichte van vorig jaar. Om de mogelijke nieuwe risico's aan te pakken, wil 39% het beleid aanpassen, implementeert 29% encryptie maatregelen en voert 28% strengere maatregelen door voor identiteits- en toegangbeheer.
Categorie:
Tag(s):