maandag, 15. maart 2010 - 11:27

Beeld ‘Twee zeilen in de Golven’ krijgt nieuwe plek

Delfzijl

Het beeld de ‘Twee zeilen in de Golven’ komt in de vijver aan de voet bij de Kadijkflat in Delfzijl. Het beeld van Jan van Eijl, dat eerder aan de gevel van de Molenberg hing, heeft een grote opknapbeurt ondergaan en er is een nieuwe sokkel ontworpen.

Het initiatief is afkomstig van de werkgroep Kunst en Cultuur van wijkplatform Delfzijl Noord. Het leeuwendeel van de restauratie- en plaatsingskosten is betaald door de werkgroep Kunst en Cultuur uit het wijkbudget. De restauratie en herplaatsing van het beeld is tot stand gekomen in nauw overleg met de familie, van de inmiddels overleden Jan van Eijl.

Op dit moment is de voorbereiding voor het plaatsen van het beeld in volle gang. Het waterpeil in de vijver is tijdelijk naar beneden gebracht, zodat de sokkel geplaatst kan worden.

Op vrijdag 19 maart onthult Thea van der Veen het beeld de Twee Zeilen in de Golven om 12 uur bij de Kadijkflat aan de Kustweg. Bij de onthulling zijn de familieleden van Jan van Eijl aanwezig. Van de restauratie, plaatsing en onthulling wordt een filmverslag gemaakt.
Provincie:
Tag(s):