vrijdag, 31. december 2010 - 16:41

Bejaarde Sittardenaar opgelicht door Duitse 'verkoper'

Sittard-Geleen

Een 83-jarige inwoner van Sittard is donderdag het slachtoffer geworden van de louche praktijken van een onbekende Duitser.

De bejaarde man werd in de Engelenkampstraat met een smoesje in de auto van de Duitser gelokt. Hij vertelde de Sittardenaar dat hij zijn vrouw nog kende van vroeger, toen hij een poosje in Nederland had gewerkt. Tegenwoordig zou hij een leerfabriek hebben in Italië en leren jassen exporteren naar Nederland. Terwijl hij zijn levensverhaal vertelde aan de Sittardenaar, pakte hij enkele leren jassen van de achterbank en legde die tussen de voeten van de bejaarde man. Hij zei haast te hebben en vroeg hem naar een pinautomaat te brengen omdat hij nog een vliegtuig te halen had in Düsseldorf. Bij de pinautomaat kreeg de Sittardenaar echter een pistool onder de neus geduwd en werd hij gedwongen € 500 te pinnen voor de leren jassen die hij net zou hebben 'gekocht'. Omdat de bejaarde man bang was dat hij neergeschoten zou worden, voldeed hij aan dit bevel en overhandigde hij het geld aan zijn belager. Die reed daarop spoorslags weg, de verbouwereerde Sittardenaar achterlatend met een plastic zak met enkele jassen.

De politie is op zoek naar de onbekende Duitser. Hij is ongeveer 45 jaar oud, heeft een gebruind gelaat en een gezet postuur. Hij rijdt in een witte auto met vermoedelijk Duits kenteken, voorzien van de letters HS (van Heinsberg). Wie de onbekende man heeft gezien of zelf slachtoffer geworden is van zijn oplichterspraktijken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Sittard via het landelijke telefoonnummer van de politie: 0900-8844
Provincie:
Tag(s):