vrijdag, 3. september 2010 - 15:13

Bekentenis in dodelijke steekpartij Assen

Assen

De 36-jarige man die afgelopen dinsdag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de fatale steekpartij een dag eerder in de Dr. Schaepmanstraat, waarbij een 45-jarige man uit Eesergroen om het leven kwam, heeft een bekentenis afgelegd. Hij is vrijdag geleid voor de Rechter Commissaris. De ook als verdachte aangehouden vrouw is in vrijheid gesteld.

Direct na de steekpartij maandagavond in de Dr. Schaepmanstraat in Assen, hield de politie de 28-jarige vrouw aan. Een dag later is de 36-jarige man aangehouden. Beide verdachten verbleven in de woning waarvoor het slachtoffer werd aangetroffen. Ook het slachtoffer verbleef sinds enkele dagen in die woning.

Beide verdachten zijn de afgelopen dagen uitgebreid verhoord en hebben verklaard over de gebeurtenissen die avond. Het onderzoek tot nu toe wijst uit dat aan het steekincident een woordenwisseling is voorafgegaan. Tijdens het verhoor heeft de 36-jarige verdachte bekend dat hij het slachtoffer heeft neergestoken. Ook een aantal getuigen hebben waardevolle verklaringen afgelegd.

In opdracht van de Officier van Justitie is de vrouwelijke verdachte woensdagavond in vrijheid gesteld. De andere verdachte is vrijdag geleid voor de Rechter Commissaris die deze verdachte in bewaring stelde voor 14 dagen.

Het politieonderzoek is nog niet afgerond. De verdachte en meerdere getuigen worden nog (nader) gehoord. Zo is nog niet goed duidelijk wat de aanleiding is geweest voor de woordenwisseling die aan de steekpartij vooraf ging en wat de directe aanleiding is geweest voor het neersteken van het slachtoffer. Ook het gebruikte mes is nog niet gevonden.
Provincie:
Tag(s):