donderdag, 23. september 2010 - 21:28

Bekeuringen voor het onveilig vervoeren van kinderen

De politie heeft woensdag en donderdag bij scholen in Yde en Zuidlaren gecontroleerd op het vervoer van kinderen in de auto. Tijdens deze controle zijn enkele bekeuringen uitgedeeld.

Door de gordel of gebruik van een kinderzitje verminder je de kans op een zware verwonding bij een ongeval met veertig procent. Ook achterin. Gordels en kinderzitjes worden meer gebruikt dat voorheen. Op korte ritjes en achterin blijft het gordelgebruik nog achter. Ten onrechte wanen mensen zich achterin of op korte ritjes veiliger dan voorin of op lange ritten. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Beveiligingsmiddelen in de auto 2008’ uitgevoerd in opdracht van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Bij een controle woensdag in de Schoolstraat in Yde heeft de politie drie bekeuringen uitgedeeld aan ouders die hun kinderen niet op de veilige en voorgeschreven wijze vervoerden, dus niet in de gordel of kinderzitje.

Donderdag heeft de politie toezicht gehouden bij twee scholen in Zuidlaren. Daarbij is een bekeuring uitgeschreven voor een ouder die een kind niet in de gordel had. En een bekeuring voor een moeder die een stopverbod negeerde. Dat stopverbod geldt in een speciale haal-en-breng-zone die met vier borden overduidelijk staat aangegeven. Speciaal voor de veiligheid van de kinderen is deze zone ingesteld. In overleg met de betrokken partijen, waaronder de school, is de politie daar aan het handhaven. De politie zal regelmatig blijven controleren bij scholen, in samenwerking met VVN.
Provincie:
Tag(s):