vrijdag, 20. augustus 2010 - 13:28

Belastingdienst int ruim 13.000 euro bij verkeerscontrole

Maartensdijk

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdag 19 augustus op de A27 ter hoogte van Maartensdijk in samenwerking met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden. De Belastingdienst nam drie auto’s in beslag in verband met achterstallige belastingschulden en inde direct 13.418 euro.

De Verkeerspolitie maakte in 15 gevallen proces-verbaal op en vorderde twee rijbewijzen in van een 33-jarige man uit Bunschoten en een 34-jarige Fransman. Zij reden 153 en 156 kilometer in plaats van de toegestane maximum snelheid van 100 km/uur.

De Belastingdienst trof 15 vrachtauto’s zonder eurovignet en legde hiervoor boetes op. De Verkeerspolitie trof twee gesignaleerden aan. De boetes van in totaal 1709,38 zijn direct geïnd. Een 39-jarige man uit Den Haag reed onverzekerd rond en een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wijk en Aalburg genoot onvoldoende rust. De overige bekeuringen vielen voor het opgeven van een valse naam, rijden over vluchtstrook, rijden zonder rijbewijs, rijden ter het rijbewijs ongeldig is verklaard, geen apk (3), voeren van onjuiste verlichting, niet tonen van het rijbewijs en overbelading. Alle bestuurders ondergingen een blaastest. Eén bestuurder had teveel gedronken: 0,6 promille.
Provincie:
Tag(s):