donderdag, 4. november 2010 - 14:01

Beloning in heropend onderzoek brandstichting Spijkenisse

Spijkenisse

Ruim twee jaar geleden legde een enorme brand grote delen van winkelcentrum Waterland in Spijkenisse in de as. De brand bleek aangestoken. Ondanks uitvoerig rechercheonderzoek werden er destijds geen verdachten aangehouden. Op basis van nieuwe informatie heropent de politie nu het onderzoek.

Op de plaats delict werd destijds sporenonderzoek verricht door de Forensische Opsporing van de politie en Team Brandonderzoek van de brandweer. De politie hoorde 68 getuigen, voerde een uitgebreid buurt- en passantenonderzoek uit en bestudeerde het beschikbare beeldmateriaal zorgvuldig. Dit alles heeft geen resultaat opgeleverd.

Recentelijk kreeg de recherche echter nieuwe informatie binnen over de brandstichting in het winkelcentrum. Hierin worden ook namen genoemd van mogelijke betrokkenen. Deze informatie leidt er toe dat het onderzoeksteam opnieuw met de zaak aan de slag gaat.

De gemeente Spijkenisse en de verzekeringsmaatschappij stellen samen een bedrag van EUR 7.500,- beschikbaar voor informatie die leidt tot de aanhouding van de dader(s) van deze brandstichting.
Provincie:
Tag(s):