maandag, 20. december 2010 - 12:05 Update: 08-07-2014 1:01

Berden wint prestigestrijd; Van Dijk per direct op straat

(Elf Voetbal) VVV-Venlo heeft de samenwerking met trainer Jan van Dijk met onmiddellijke ingang beëindigd.

Als reden geeft de Limburgse club de voortdurende slechte resultaten van het kalenderjaar 2010 en de daarmee gepaard gaande lage klassering van het eerste elftal (17e) op.

Clubvoorzitter Hai Berden: "Bij VVV-Venlo ontstond in toenemende mate een oncomfortabel gevoel als gevolg van de slechte resultaten. Dit hebben we regelmatig met de trainer besproken. Bij de clubleiding van VVV-Venlo is het draagvlak voor verdere samenwerking verdwenen", aldus de voorzitter. "De situatie is bij de aanvang van de winterstop binnen de club geëvalueerd en dit besluit is daar het gevolg van."

Trainer Jan van Dijk en Berden lagen al lange tijd overhoop met elkaar. De coach vond zijn elftal kwalitatief te zwak om mee te kunnen in de Eredivisie. Berden was een andere mening toegedaan. Beide heren steggelden in de media openlijk over hun dispuut. Dat leidde zowel in augustus als in oktober al bijna tot het ontslag van Van Dijk.

Het daadwerkelijke congé volgt op de mededeling van Berden eerder deze week dat Van Dijk sowieso aan zijn laatste seizoen in De Koel bezig was.
Categorie:
Tag(s):