maandag, 23. augustus 2010 - 16:09

Berliner Philharmoniker live te zien in Royal Heerlen

Heerlen

Het seizoensopeningsconcert van de Berliner Philharmoniker, geleid door Sir Simon Rattle, zal op vrijdag 27 augustus 2010, om 19.00 uur live uitgezonden worden bij Royal Theaters Heerlen. Meer dan 60 bioscopen, verspreid over heel Europa, zullen deel uitmaken van dit historische live cinema evenement, zo meldt Royal Theaters.

Het concert zal opgevoerd worden op de thuisbasis van het orkest, de Philharmoniker in Berlijn. Zij zullen o.a. Beethovens 4e Symfonie in B majeur spelen, alsook Gustav Mahlers 1e Symfonie in D majeur. Dit concert opent niet alleen het nieuwe seizoen van de Berliner Philharmoniker, maar betekent ook de start van een ambitieus artistiek project: het opvoeren van alle symfonieën van Gustav Mahler voor het einde van 2011. Met deze serie brengen het orkest en zijn dirigent een ode aan de twee Mahler jubilea: 7 juli 2010 is de 150e verjaardag van de componist en op 18 mei 2011 is hij 100 jaar dood.

De Berliner Philharmoniker werd opgericht in 1882 en is een van de leidinggevende orkesten in de wereld, bekend om zijn belangrijke innovaties zoals het educatieve project Zukunft@Bphil, waarmee het orkest een breder publiek, en dan vooral jongeren, wenst aan te spreken.
Provincie:
Tag(s):