woensdag, 20. oktober 2010 - 17:20

Beschoten marechaussee gered door kogelwerend vest

Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee (Kmar) zijn dinsdagavond tijdens een MTV-controle (Mobiel Toezicht Veiligheid), op de afrit 30 van de A4/ A58 in Noord-Brabant, beschoten vanuit een personenauto door een onbekende schutter. Dit heeft de Kmar woensdagmiddag bekendgemaakt.

Eén van de marechaussees werd hierbij getroffen, waarbij het projectiel werd tegengehouden door een kogelwerend vest. Hij raakte hierdoor niet gewond.

Tijdens een MTV-controle door de Koninklijke Marechaussee, op dinsdagavond 19 oktober om 20:50, probeerde een personenauto zich aan de controle te onttrekken. Een motorrijder van de Marechaussee zette hierop de achtervolging in. In een poging de motorrijder van zich af te schudden, reed de personenauto de afrit van de A58 bij Hoogerheide af. Op deze afrit stond echter een controlepost van de Marechaussee.

Met hoge snelheid is de personenauto langs de controle gereden en via een nabijgelegen rotonde teruggereden. Met hoge snelheid passeerde het voertuig wederom de Marechaussee, waarbij de vermoedelijke schietpartij plaatsvond.

De Marechaussee heeft onmiddellijk de achtervolging ingezet, waarbij ter hoogte van Etten-Leur de achtervolging gestaakt werd. Ondanks de hoge snelheden, van boven de 200 kilometer per uur, lukte het de Marechaussee niet om het voertuig in te halen.

Het voertuig wist dan ook te ontkomen, waarna de achtervolging werd gestaakt. De personenauto is later teruggevonden op de Oude Antwerpsepostbaan in Hoeven.

De Marechaussee is opzoek naar getuigen, in het bijzonder getuigen die gezien hebben dat de personenauto door de verdachten is achtergelaten in Hoeven.

Getuigen, of anderen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de Marechaussee op nummer 01644611400.
Provincie:
Tag(s):