zondag, 10. oktober 2010 - 17:24

Beste WK-prestatie ooit van Nederlandse Life Savers

Het Nationaal Life Saving Team van Reddingsbrigade Nederland is op het Wereldkampioenschap Life Saving in Egypte als 7e geëindigd in het totaalklassement. ‘Daarmee is de beste prestatie ooit op een WK geleverd’, meldt de Nederlandse Reddingsbrigade zondag.

Met 2x goud, 2x zilver, 3x brons en 5 nieuwe nationale records kan de ploeg op een succesvolle missie terugkijken. Australië won het eindklassement, gevolgd door Nieuw-Zeeland en Duitsland.

Aan het slot van het WK kwam het op mentale veerkracht aan toen eerst gouden medaillekanshebber op de strandonderdelen Robert Hendriks met een gebroken arm uitviel. Later raakte ook Niels van Dalen geblesseerd toen een rescue board in de branding door de lucht vloog en op zijn bovenbeen terechtkwam.

De ploeg sprokkelde echter voldoende punten bij elkaar om toplanden als de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Spanje achter zich te houden. Nederland stond na de zwembadwedstrijden nog 5e, maar zag naast de top 3 uiteindelijk ook brandingspecialisten Italië, Zuid-Afrika en Frankrijk voor zich eindigen. Aan het WK deden 43 landen mee. Het Nederlandse doel was een plaats bij de top 10.

Het succes van de nationale A-ploeg tijdens het WK krijgt een vervolg bij het WK voor de Masters (veteranen). Daarin staat de Nederlandse teller inmiddels op 3x goud, 6x zilver en 2x brons.

Bijzonder is vooral het goud van Marjolein Peulen en Mieke Hoover op het onderdeel Line Throw. Eerder haalde dochter Anneloes Peulen met Marianka Peeters al goud op dit onderdeel bij de nationale teams. Goud was er verder voor Hans Vijge op de 100 meter Life Saver en voor Jeroen Koster en Stefan Ubbink op de Line Throw voor mannen.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):