zondag, 1. augustus 2010 - 13:34

Bestuurder gepepperd na inrijden op agenten

Tilburg

Twee politiebikers, belast met horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum zijn vannacht omstreeks 03.30 uur op de Telegraafstraat bijna aangereden door de bestuurder van een personenauto (Kia Picanto)die geen gevolg gaf aan een stopteken.

Door nog net op tijd weg te springen konden de dienders letsel voorkomen. Hun fietsen raakten zwaar beschadigd. De politie arresteerde de bestuurder, een 31-jarige man uit Eindhoven en de bijrijder een 25-jarige Tilburger. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Hen wordt poging doodslag ten laste gelegd. Verder werden nog zes stappers aangehouden onder meer bij een vechtpartij.

De fietsagenten reden over de Magazijnstraat waar hen een auto tegemoet kwam die op de voor hem verkeerde weghelft reed. De bikers wilden de automobilist aanspreken op zijn rijgedag. Ze zagen dat de auto de parkeergarage op het Pieter Vreedeplein inreed. Het toegangshek was echter gesloten. De auto keerde waarbij de bestuurder volop gas gaf. Hierbij raakte het voertuig met de voor- en achterzijde de wanden van de parkeergarage. Een van de bikers maakte oogcontact met de bestuurder en riep dat hij moest stoppen. Ook maakte de agent met zijn handen een stopgebaar. De bestuurder drukte echter het gas in en reed recht op de bikers af. Zij moesten beiden snel opzij springen om te voorkomen dat zij werden aangereden. Een van de agenten opende nog het linkervoorportier en greep de bestuurder vast bij diens schouder. Uiteindelijk belandde de auto tegen een paaltje en stond muurvast.

De bestuurder werd onder verzet aangehouden. Daarbij werd pepperspray gebruikt. Aan het bureau bleek dat hij onder invloed was van alcohol (360 ugl). Ook bleek hij geen Nederlands rijbewijs te hebben. De Technische Recherche van de politie van het korps Brabant Zuid Oost heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):