dinsdag, 14. september 2010 - 21:47

Bestuurder overleden na eenzijdig ongeval

Een 30-jarige automobilist is maandagavond 13 september komen te overlijden als gevolg van een eenzijdig ongeval op de Apeldoornseweg.

De mannelijke bijrijder is zwaar gewond overgebracht door het ambulancepersoneel naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De identiteit van het dodelijke slachtoffer en de bijrijder is op dit moment nog niet bekend. De verkeersongevallenanalyse onderzoekt de toedracht van het ongeval.

De automobilist reed rond 23.00 uur over de Apeldoornseweg vanuit Hoenderloo in de richting van Otterlo. Zoals het nu lijkt heeft de bestuurder voor een bocht naar links een personenauto ingehaald waarna de auto om nog onbekende oorzaak in de linkerberm terecht kwam. Hierna botste de auto tegen een boom waarna de auto aan de rechterzijde van de weg tot stilstand kwam. De automobilist is tijdens de botsing mogelijk uit de auto geslingerd en werd door de hulpdiensten naast de auto in de berm aangetroffen. Door de hulpdiensten is er direct hulp verleend aan het slachtoffer maar deze mocht niet meer baten.

De bijrijder kon snel door de brandweer worden bevrijd uit de auto en is overgebracht met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto welke ingehaald werd is hevig geschrokken door het ongeval maar raakte niet direct betrokken bij het incident. De weg zal nog enige uren afgesloten blijven tussen Otterlo en Hoenderloo in verband met onderzoek en herstel werkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):