dinsdag, 5. oktober 2010 - 17:41

Beter openbaar vervoer naar bedrijven Lelystad

Lelystad

De gemeente Lelystad en het bedrijfsleven gaan zich inzetten om de locaties Palazzo, Flevopoort, Larserpoort, Aviodrome en het vliegveld beter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer. 'Wethouder Wout Jansen namens de gemeente en de partners hebben hiervoor maandag een intentieverklaring ondertekent', meldt de gemeente.

Onderzoek nieuwe busverbinding
In 2009 is op verzoek van het Vervoerberaad Flevoland een onderzoek gehouden naar de mogelijkheid van een nieuwe busverbinding die station centrum verbindt met de bedrijfslocaties. Uiterlijk 4 september 2011 wordt er gestart met twee nieuwe buslijnen.

Eerste buslijn
De beoogde eerste buslijn rijdt vanaf het station via Palazzo en Larserpoort (Pascallaan) naar het Aviodrome en Airport Plaza. Deze lijn rijdt in de brede spitsen ieder halfuur. Buiten de spitsuren en in het weekend rijdt de bus ieder uur.

De tweede buslijn biedt in de brede spitsen een verbinding met Flevopoort. De exacte lijnvoering en dienstregeling kan op basis van het verwachte gebruik nog aangepast worden in overleg met de toekomstige busvervoerder en de discussie in de gemeenteraad over de nieuwe busconcessie.

Hoogwaardige bedrijventerreinen
De gemeente Lelystad verwacht met deze nieuwe buslijnen een positieve impuls te geven aan de ontwikkeling van hoogwaardige bedrijventerreinen.

Met de samenwerking tussen gemeente en het bedrijfsleven om het OV-gebruik te bevorderen, wordt een bijzondere ontwikkeling in gang gezet, die als voorbeeld kan dienen voor veel andere bedrijventerreinen in Nederland.
Provincie:
Tag(s):