woensdag, 8. september 2010 - 14:03

Bewoner steekt brandweerman met mes bij woningbrand

Amstelveen

Een verwarde 55-jarige man heeft woensdagmorgen in zijn flatwoning in Amstelveen een brandweerman met een mes in zijn arm gestoken. ‘De brandweer was daar ter plaatse om een brand in de woning van de verwarde man te blussen’, meldt de politie woensdag.

Rond 10.00 uur kreeg de brandweer de melding van de brand in de flatwoning aan de Jeanne D'Arclaan in Amstelveen. De brandweer kon de brand redelijk snel blussen.

Opeens kwam de bewoner van de woning en stak één van de brandweermannen met een mes in zijn arm. Hierop hebben de brandweermannen zich teruggetrokken en werd de politie ingeschakeld die een aantal omliggende woningen heeft ontruimd.

Een arrestatieteam van de politie heeft de verwarde bewoner vervolgens op een brancard uit de woning gehaald. De verwarde man is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht omdat er bij de brand veel rook was vrijgekomen en de man mogelijk veel rook zou hebben binnengekregen.

De brandweerman die in zijn arm werd gestoken werd voor behandeling van zijn arm naar het ziekenhuis overgebracht. ‘Hij is inmiddels, hevig geschrokken, weer terug op de kazerne’, meldt de politie.

De politie vermoedt dat de verwarde bewoner de brand in zijn woning zelf heeft aangestoken. De man is geen onbekende van de politie.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):