maandag, 2. augustus 2010 - 17:05

Bezoekersrecord voor Peelweek

Ospel

Van maandag 26 juli t/m zondag 1 augustus werd in het nationaal park De Groote Peel en bezoekerscentrum Mijl op Zeven in Ospel de achtste Peelweek gehouden. Het was de drukste Peelweek ooit. Liefst 7055 bezoekers kwamen kijken, luisteren of actief deelnemen aan een activiteit. Dit heeft het natuurpark bekend gemaakt.

Het oude record bezoekers stond op 5300, behaald in de eerste Peelweek in 2003. De hele week was het druk met topdagen op dinsdag - 1250 bezoekers - en donderdag - 1095 bezoekers. De afsluiter van de Peelweek, zondag 1 augustus, was echter een topper. Er waren op die dag 2500 bezoekers die kwamen kijken, luisteren en genieten van het Streekmuziekfestival bij bezoekerscentrum Mijl op Zeven.

Het is de achtste keer dat het nationaal park en Staatsbosbeheer een Peelweek organiseren. De aanleiding voor de eerste Peelweek in 2003 was het 10-jarig bestaan van het nationaal park De Groote Peel. Sindsdien is de Peelweek eind juli een vast evenement in het activiteitenprogramma van bezoekerscentrum Mijl op Zeven.
Provincie:
Tag(s):