donderdag, 1. juli 2010 - 22:10

Big Jump in Westpolderplas

Etten-Leur

Op zondag 11 juli a.s. wordt in de Westpolderplas in Etten-Leur de Big Jump gehouden. Om klokslag 15.00 uur springen deelnemende kinderen en volwassenen de plas in, om het belang van schoon en veilig water te benadrukken. Iedereen kan gratis meedoen en voor kinderen is er na afloop een leuke attentie.

De Big Jump in Etten-Leur is een initiatief van o.a. de Brabantse Milieufederatie en het waterschap Brabantse Delta en vindt plaats in samenwerking met de gemeente en de provincie. Deze partijen zien de Big Jump als een verfrissende manier om het belang van schoon water onder de aandacht te brengen. Met de Big Jump wordt iedereen gevraagd om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de waterkwaliteit.

Op die zondag 11 juli springen op hetzelfde tijdstip in heel Europa mensen in waterlopen en meren, om aan te geven dat ze schoon oppervlaktewater willen, waar zonder gevaar voor de gezondheid in gesprongen kan worden. De Big Jump is in 2002 ontstaan aan de Elbe in Duitsland en ieder jaar wordt er op steeds meer plaatsen in verschillende landen aan mee-gedaan
Provincie:
Tag(s):