maandag, 6. september 2010 - 9:46 Update: 08-07-2014 1:03

Bij nieuwe blessure zou Van Nistelrooy zijn gestopt

(Elf Voetbal) Met een goal vierde Ruud van Nistelrooy vrijdag zijn rentree bij Oranje. Hoewel het 'slechts' een treffer tegen San Marino betrof, had het doelpunt voor de 34-jarige spits veel waarde.

Zeker omdat hij dichter bij stoppen is geweest dan iedereen weet.

"Hoewel het troosteloos was vanaf de zijkant en op het veld, beleefde ik San Marino-Nederland heel anders. Ik vond het gewoon een heel mooie avond", keek hij zondag terug op de 0-5 in blessuretijd.

Na zijn tweede zware knieblessure was dit het moment waarop hij had gewacht. "Hier heb ik het allemaal voor gedaan, besefte ik tijdens het spelen van het Wilhelmus. Dat spookte echt door mijn hoofd."

Van Nistelrooy overwoog de afgelopen maanden serieus om te stoppen, als het nog een keer fout zou gaan met zijn knie. "Ik heb vorige winter nog eenmaal de overstap gemaakt van Real Madrid naar HSV om me volledig te richten op het terugkomen aan de top en om een rentree bij Oranje te maken. Dat was zo zwaar, dat ik zeker een streep door mijn carrière had gezet als ik in Duitsland weer geblesseerd zou zijn geraakt. Dan zou de mentale weerstand hebben ontbroken om opnieuw terug te knokken."

Het doelpunt tegen San Marino was de 34ste voor Van Nistelrooy in Oranje. Daarmee passeerde hij Abe Lenstra en Johan Cruijff, die beiden 33 keer scoorden. Alleen Faas Wilkes (35), Dennis Bergkamp (38) en Patrick Kluivert (40) gaan Van Nistelrooy nog voor.
Categorie:
Tag(s):