woensdag, 22. september 2010 - 20:12 Update: 08-07-2014 0:28

Bijna helft alleenstaanden ligt met huisdier in bed

Diemen

Huisdieren voelen de stemming van hun baasje precies aan en gedragen zich daar ook naar. Vooral honden blijken feilloos het humeur van hun baasje te kunnen peilen: bijna tachtig procent van de Nederlandse hondenbezitters heeft de ervaring dat zijn viervoeter hem begrijpt.

Ook de kat blijkt invoelend: meer dan de helft van de kattenbezitters (54%) denken dat hun huisdier weet hoe het baasje zich voelt. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Pedigree en Whiskas onder ruim 1000 huisdierenbezitters aan de vooravond van Werelddierendag.

Het huisdier kan ook troost bieden als het baasje niet lekker in zijn vel zit. Meer dan de helft van de Nederlanders (54%) vindt troost door hun trouwe kameraad te knuffelen. Maar ook samen spelen, wandelen of gewoon naar het dier kijken, kan een opbeurende werking hebben. Kattenmensen knuffelen meer, bij hondenbezitters is een wandeling meer troostgevend.

Knuffelen met Rakker, Tijgertje of Minoes kan ook op bed. Zo nemen drie op de tien Nederlanders (31%) hun beestje wel eens mee naar bed. Opvallend is dat alleenstaanden vaker met hun huisdier op bed slapen dan mensen die samenwonen. Bijna de helft (45%) van de Nederlandse singles zegt het bed wel eens te delen met zijn of haar beestje.
Categorie:
Tag(s):