dinsdag, 26. oktober 2010 - 15:57

Biketeam politie van start in Smallingerland/Opsterland

De politie van Smallingerland en Opsterland gaat vandaag officieel met een bikteam van start. Dit team, bestaande uit zeven bikers, zal voornamelijk ingezet gaan worden bij evenementen, tijdens overlast- en horecadiensten en voor toezicht in bos- en natuurgebieden.

Loco-burgemeester Nieske Ketelaar zal de officiële start van het biketeam op 26 oktober om 15.00 uur verrichten tijdens de najaarskermis op het Kiryat Onoplein in Drachten. Na deze officiële start zal het biketeam de voordelen van de inzet van bikers tijdens een presentatie aan het publiek tonen.

Het inzetten van bikers biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van surveillance per wagen. Zo hebben bikers een beter contact met het publiek, zijn ze geluidslozer, wendbaarder en is het minder schadelijk voor het milieu. Het voordeel ten opzichte van de wandelende surveillance is uiteraard dat bikers veel sneller zijn. Bovendien kunnen de fietsen in bepaalde situaties ook als wapen of dranghek gebruikt worden.

In Leeuwarden, Sneek en in Noordoost Fryslân zet de politie al geruime tijd bikers in, waar zowel politie als burgers positief op reageren. Ook in Heerenveen gaat de politie binnenkort van start met een biketeam.
Provincie:
Tag(s):