dinsdag, 14. september 2010 - 18:40 Update: 08-07-2014 0:28

Biologische frieten on the move

Haarlem

Na de opening van de eerste vestiging in Haarlem op 1 januari 2010 is biologisch friethuis Friethoes nu ook landelijk actief met een mobiele biologische frietkar. Friethoes is een formule waar een portie friet gegeten kan worden die op biologisch verantwoorde wijze is bereid.

De frietwagen, een originele Baeton Melle uit 1980, is van binnen omgebouwd tot moderne mobiele keuken maar heeft van buiten zijn authentieke uiterlijk behouden. De wagen zal te zien zijn op publieksevenementen maar ook op de zakelijke markt komt Friethoes haar bekende biologische frieten bakken.

Friethoes staat ver van de welbekende snackbar. De friet zal, wanneer de oogst het toelaat, gemaakt worden van biologisch geteelde aardappelen. Ze worden op ambachtelijke wijze gewassen, geschild en voorgebakken. Dit voorbakken en het uiteindelijke afbakken gebeurt in en speciale mix van duurzame en natuurlijke oliën. Daarnaast worden de sauzen zelfgemaakt en geproduceerd van biologische ingrediënten. Naast de frieten is het ook mogelijk een biologische snack voorgeschoteld te krijgen.
Categorie:
Tag(s):