vrijdag, 12. november 2010 - 11:39

Bloedspoor helpt politie op weg

IJsselstein

Een bloedspoor verraadde in het begin van de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 november de waarheid.

Rond 01.25 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman op de Kasteellaan met een bierfles op zijn hoofd was geslagen en daar nu met een hoofdwond in een woning zat. Agenten gingen naar de Kasteellaan en zagen dat bij een restaurant een ruit kapot was, met daarvandaan een spoor van bloed over de straat. Dat spoor liep regelrecht naar de woning waar de gewonde man, een 19-jarige jongeman uit Maarssen, binnen zat. Dat bleek bij een vriend van hem te zijn.

De Maarssenaar was rondom dronken en kwam eerst met een onzinverhaal over hoe hij gewond was geraakt. Geconfronteerd met de bevindingen van de agenten kwam hij met de waarheid: hij had zich met een taxi naar de Kasteellaan laten brengen om naar de woning van de vriend te gaan, was uit de taxi gestapt, maar doordat hij rondom dronken was, verloor hij daarbij zijn evenwicht en viel met zijn hoofd door de ruit van het restaurant. Daarbij had hij een snijwond in zijn hoofd opgelopen.

De Maarssenaar is ter plaatse door ambulancebroeders onderzocht en werd door hen voor het hechten van de hoofdwond naar het Sint Antoniusziekenhuis verwezen. De agenten hebben een glaswacht laten komen om de kapotte ruit af te dichten. De Maarssenaar zal opdraaien voor de schade.
Provincie:
Tag(s):