donderdag, 30. december 2010 - 12:22 Update: 08-07-2014 0:27

Bobby Farrell 'Boney M.'(61) overleden

Amsterdam

Bobby Farrell is donderdagochtend op 61-jarige leeftijd overleden in zijn hotelkamer in Sint-Petersburg. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Farrell, het boegbeeld van de popgroep Boney M. trad gisterenavond nog op en zou vandaag met zijn band afreizen naar Italië.

Farrell werd geboren op Aruba als Roberto Alfonso Farrell. Op zijn vijftiende werd hij zeeman, en twee jaar later vestigde hij zich in Noorwegen. Vervolgens verhuisde hij naar Nederland, en daarna naar Duitsland. Hij was daar diskjockey en danser toen producer Frank Farian hem in 1976 vroeg als zanger voor de tweede bezetting van Boney M.

Nadat Farrell in interviews had geklaagd over zijn werksituatie werd hij in 1982 vervangen door Reggie Tsiboe. Farrell begon vruchteloos een solocarrière en kreeg tenslotte hulp van Farian die voor Farrell en Boney M de hit Happy Song produceerde en Farrell in 1985 weer terughaalde naar Boney M. In 1986 stopte de groep, om in 1988 weer bij elkaar te komen. In 1989 viel het doek opnieuw. Farrell trad sinds 1992 op met een eigen Boney M-formatie: Boney M featuring Bobby Farrell.

Toppers

Hoewel Boney M veel succes had, heeft Farrell weinig geld overgehouden aan zijn carrière bij deze groep. In 2005 maakte hij hierover in Nederland een reclamespot voor de verzekeringsmaatschappij Ohra, waarin hij het Boney M-nummer Daddy Cool doet. Eind 2005 kwam hij op Aruba even in het nieuws. Beweerd werd dat Farrell betrokken was bij de ontvoering van Claudia Melchers, maar het bleek om een persoonsverwisseling te gaan. Tevens was Farrell eind 2005 te zien in de clip Turn on the music van Roger Sanchez. Farrell stond twee keer in het Amsterdam ArenA met De Toppers in Toppers In Concert 2006. In 2008 begon hij met een wereldtournee.

Farrell trouwde in 1981 met een voormalig Joegoslavisch fotomodel, met wie hij twee kinderen kreeg. Op 1 februari 1994 werd hij voorwaardelijk veroordeeld voor het bedreigen van zijn vrouw. Er volgde een echtscheiding. Uit een eerdere relatie had Farrell een dochter. Tot zijn overlijden op 61-jarige leeftijd woonde hij in de wijk Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost.

Bobby Farrel is 30 december 2010 op 61-jarige leeftijd in zijn hotelkamer in Sint Petersburg overleden. Dat heeft zijn agent John Seine bekendgemaakt. De doodsoorzaak is nog onbekend. Hij heeft woensdagavond 29 december 2010 nog opgetreden met zijn band en zou de 30ste naar Italië afreizen.
Categorie:
Tag(s):