vrijdag, 30. juli 2010 - 15:11

Boevenbende blijkt groepje karters

Zoetermeer

Een politieagent in burger zag donderdagmiddag rond 17.45 uur hoe in de Wattstraat mannen in twee auto's allemaal tegelijk een bivakmuts opzetten en wegreden.

De agent waarschuwde direct zijn collega's. Terwijl hij zelf achter de twee auto's aanreed, gingen ondertussen ook enkele politiebikers en surveillanceauto's op weg. Op de Aziëweg wisten een surveillanceauto en de bikers de doorgang voor de twee auto's te blokkeren, terwijl andere politieauto's achter de auto's aansloten om ook daar de weg te versperren.

De inzittenden van de twee auto's, negen in totaal, werden uit hun voertuig gehaald. Hierbij heeft een politieagent zijn vuurwapen getrokken en op de inzittenden gericht. Nadat de mannen geboeid waren, verklaarden zij niets kwaad in de zin te hebben.

Het ging op een misplaatste en uit de hand gelopen grap: na een middagje karten (waarbij je een donkere muts krijgt voor onder de helm), waren zij op weg de oma van een van hen. Bij wijze van grap leek het hen een leuk idee om allemaal de donkere muts op te zetten, om zo oma te laten schrikken.

Ook onderzoek in de auto gaf geen enkele aanwijzing dat de mannen een strafbaar feit zouden gaan plegen. De mannen waren erg geschrokken van het hele gebeuren en begrepen goed dat hun gedrag de verkeerde indruk had gewekt. Na een flinke waarschuwing van de politie en excuses van de negen inzittenden konden zij hun weg, zonder de mutsen, weer vervolgen.
Provincie:
Tag(s):