woensdag, 17. maart 2010 - 21:26

Bomen planten rondom brandweerkazerne

Borger

Tijdens de Nationale Boomfeestdag, woensdag heeft wethouder Tammo Meedendorp van de gemeente Borger-Odoorn samen met de leerlingen van het Esdal College klas 1b uit Borger de eerste boom geplant bij de brandweerkazerne aan de Daalkampen in Borger. Het ging hier om een grote linde ter herinnering aan de derde prijs die de gemeente afgelopen jaar behaalde bij de Nationale Groencompetitie Entente Florale.

De boom werd met een kraan vanaf een vrachtwagen in de grond geplaatst. Hierna gingen de leerlingen gezamenlijk nog 25 bomen planten en werd de herinneringsboom opgetuigd met een werkstuk van de school.

Stichting Nationale Boomfeestdag heeft als doelstelling om kinderen kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen. De Stichting streeft ernaar dat zij dit vervolgens overbrengen op hun ouders cq. opvoeders én dat ze zich ook daadwerkelijk gaan inzetten voor behoud en bescherming van bomen en natuur.

Kinderen zijn de volwassenen van morgen en als zij het belang van bomen in de natuur inzien, gaan zij zich later ook inzetten voor een groene, leefbare wereld. Er is gekozen voor het laten planten van een eigen boom, omdat dit nooit meer vergeten wordt.
Provincie:
Tag(s):