dinsdag, 9. februari 2010 - 9:47

Bomexperts vinden géén bom in trein

Den Bosch

In de trein, waar dinsdagochtend vroeg door de politie een verdachte man uit gehaald is, werd tot op heden géén verdacht pakketje aangetroffen.

De NS meldde eerder dat explosieven zouden zijn aangetroffen. Een woordvoerder van de NS laat BlikopNieuws in een reactie weten ‘te voorbarig te zijn geweest met deze uitspraak’.

Vanochtend werd de verdachte man door NS-personeel in de trein op het station van Den Bosch aangesproken na een melding van reizigers dat een persoon in de trein zich verdacht gedroeg. De man droeg een wit gewaad onder zijn jas en maakte een verwarde indruk.

Bij zijn aanhouding door de politie zou de verdachte toespelingen hebben gemaakt op de aanslagen op 11 september 2001 in New York en Washington. Hij riep vervolgens dat hij een bom in de trein zou hebben geplaatst.

Direct hebben agenten de trein en het station ontruimd en werden anderen hulpdiensten gealarmeerd. Ook werd vanuit Nunspeet een gespecialiseerde politiehond per helikopter ingevlogen.

Bomexperts doorzochten de trein, maar hebben niks aangetroffen. De snuffelhond, die getraind is op het herkennen van explosieven, is ingezet om op plekken te zoeken waar bomexperts niet kunnen komen.

Nabijgelegen kantoren- en winkels, waaronder het paleis van Justitie, werden preventief ontruimd. Het treinverkeer van en naar Den Bosch lag tot ca. 15.00 uur plat en kwam daarna langzamerhand weer op gang. De verdachte verblijft momenteel op een politiebureau in Den Bosch om te worden verhoord.
Provincie:
Tag(s):