donderdag, 30. december 2010 - 18:53

Bommelding was een op explosief lijkend voorwerp

Dordrecht

Het verdachte pakketje dat gevonden is op het parkeerterrein is een voorwerp dat op een explosief lijkt en niet geladen is.

De politie heeft op een parkeerterrein in Dordrecht een verdacht object gevonden. Na onderzoek bleek dat het om een op een explosief gelijkend voorwerp ging dat niet geladen was.

Agenten zetten op donderdagmiddag de omgeving af nadat er een bedreigende SMS was binnen gekomen. In dit bericht stond dat er explosieven zouden liggen op het parkeerterrein bij een kantoorpand van onder andere de Milieudienst Zuid-Holland Zuid aan de Noordendijk in Dordrecht.

Dit bericht kwam binnen bij de redactie van een krant en bij de dienst Toezicht van de gemeente.

Explosievenverkenners van de politie Zuid-Holland-Zuid die later hulp kregen van twee hondengeleiders uit de regio's Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden gingen op het terrein op zoek naar verdachte objecten. Daarbij werd iets gevonden dat op een explosief leek.

Direct werd contact opgenomen met het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht waarvan een team naar Dordrecht ging. De medewerkers van dit team concludeerden al snel dat het inderdaad om een ongeladen op een explosief gelijkend voorwerp ging en namen het object mee. Rond 17.30 uur werden de afzettingen in de buurt van het parkeerterrein opgeheven.

De politie stelt een onderzoek in naar de afzender van het bedreigende SMS-bericht.
Provincie:
Tag(s):