vrijdag, 17. september 2010 - 14:56

'Bompakketje' Zaandam door 11-jarige in elkaar geknutseld

Zaandam

De politie heeft donderdagmiddag een 11-jarige Zaandammer aangehouden die ervan wordt verdacht de maker en plaatser te zijn van een bompakketje dat afgelopen woensdag voor veel commotie zorgde. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Kort na 19.00 uur ’s avonds werd het verdachte pakketje gevonden bij een portiek op de Linnaeusstraat in Zaandam. Omdat het onduidelijk was wat de inhoud daarvan was heeft de politie een onderzoek ingesteld.

Uit het eerste onderzoek kon een risico voor de directe omgeving niet worden uitgesloten. Hierop is een veiligheidsscenario in werking gezet. Daarbij is een zestiental woningen ontruimd. De bewoners zijn door de gemeente Zaanstad opgevangen.

EOC
Het explosieve opruimingscommando heeft later op de avond een onderzoek aan het pakketje ingesteld. Om kwart over één rondde het EOC het onderzoek af met de conclusie dat het niet om een explosief ging. Hierna is de afzetting opgeheven en konden de bewoners terug naar hun woning.

Gepest
De 11-jarige jongen heeft toegegeven dat hij het pakketje heeft gemaakt en geplaatst. Hij kwam tot zijn daad omdat hij, naar eigen zeggen, al enige tijd gepest werd. Omdat de minderjarige de leeftijd van 12 jaar nog niet heeft bereikt kan hij niet strafrechtelijk worden vervolgd. Wel heeft de politie Bureau Jeugdzorg ingeschakeld.

De Zaandammer is inmiddels in vrijheid gesteld. De politie overweegt nog wel om civiele stappen te ondernemen.
Provincie:
Tag(s):