dinsdag, 27. april 2010 - 20:13

Boy George op Night of the Proms

Diemen

Boy George is de eerste artiest die Night of the Proms bekendmaakt voor de najaarsconcerten in Arnhem en Rotterdam. Met ‘Do You Really Want To Hurt Me?’, ‘Time’, ‘Church Of The Poison Mind’ en ‘Karma Chameleon’ werd de frontman van Culture Club wereldberoemd. Maar hij was minstens zo bekend door zijn kenmerkende kledingstijl en opvallende make-up.

In het begin van de jaren tachtig wekt hij als opvallende verschijning opzien bij zijn bezoeken aan de Londense clubs. Boy George start zijn muzikale loopbaan bij de band Bow Wow Wow, gemanaged door de onlangs overleden Malcolm McLaren (tevens ook manager van de Sex Pistols). Samen met Mikey Craig vormt hij de band In Praise of Lemmings, die nadien de basis vormt voor Culture Club.

Zijn drugsverslaving en contacten met de Britse justitie zorgen voor extra controverse rond deze al veelbesproken muzikant en artiest. Gelukkig krijgt hij ook weer op muzikaal vlak alle aandacht: Boy George verschijnt op 22 maart 2010 opnieuw op de radar van de internationale popmuziekscène met zijn nieuwe single ‘Amazing Grace’. Het nummer is geproducet en gemixt door The Sharp Boys, die ook al samenwerkten met onder meer Kylie Minogue, Mary J Blige, Aretha Franklin, Britney Spears, Faithless en Moby. Het is zijn eerste officiële release bij een grote platenfirma sinds tien jaar.

Als stijlicoon is hij niets veranderd. Hij is en blijft een markant muzikant die een opmerkelijke levensstijl combineert met zijn passie voor muziek. Gedreven en vol energie blijft Boy George zichzelf heruitvinden zonder zijn eigenheid te verliezen noch zijn opvallende kleding en make-up op te geven.

Boy George brengt dit najaar op het podium van Night of the Proms zijn grootste hits begeleid door het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot.
Categorie:
Tag(s):