vrijdag, 26. maart 2010 - 22:07

Brabantse Helden

Eindhoven

Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven opent het seizoen met een heldhaftig en spectaculair evenement. Tijdens Pasen, op 4 en 5 april 2010, staan bezoekers oog in oog met Brabantse Helden. Een spannende tijdreis door ruim 2000 jaar geschiedenis.

De reis begint bij de Vorst van Oss in de prehistorie en eindigt bij Jheronimus Bosch in de late middeleeuwen. Onderweg kruisen vele bekende, maar ook onbekende helden het pad. Soms is het de held zelf die opduikt en andere keren vertelt een tijdgenoot over de moedige daden en avonturen van de held. Helemaal spannend wordt het als de bezoekers meegenomen worden naar de Romeinse Onderwereld door de veerman Charon.

Tijdens de reis treffen de bezoekers vele handelaren en kundige ambachtslieden. Kinderen kunnen hun moed tonen en meedoen met de vele kinder-doe-activiteiten, zoals tingieten, zwaardvechten en leren armbandjes maken. In de herberg staat het goede Brabantse leven centraal. Bourgondische lekkernijen, vrolijke narren en gezellige muziek zorgen hiervoor.
Provincie:
Tag(s):