woensdag, 29. december 2010 - 20:26

Brand in Groningse boekhandel

Groningen

Woensdagmiddag heeft er een forse brand gewoed bij een boekhandel aan de Sint Walburgstraat in de binnenstad van Groningen.

Bij het uitbreken van de brand was de winkel nog open en werden medewerkers en klanten direct uit de winkel geëvacueerd. De brandweer werd omstreeks 16.30 uur gealarmeerd, ook een tankautospuit uit Vinkhuizen verleende assistentie.

Toen men ter plaatse kwam woedde er een forse brand in de meterkast van het pand. Door snel ingrijpen van de brandweer werd erger voorkomen. De boekhandel werd eerder dit jaar ook al getroffen door veel waterschade toen er brand was uitgebroken in een studentenpand boven de winkel in de Oude Ebbingestraat. Daarbij overleed een meisje.

De brandweer heeft een raam van de boekhandel ingeslagen om zo de rook uit het pand te krijgen. Uit voorzorg heeft de politie het gebied afgezet met linten om omstanders op afstand te houden.

Nadat de brand in de meterkast geblust was ontdekte de brandweer dat er nog iets smeulde in de kruipruimte maar dit kon snel worden geblust. De brandweer heeft vervolgens het pand verder geïnspecteerd en geventileerd.

De politie heeft gewacht op Enexis die later woensdagavond herstelwerkzaamheden aan de beschadigde meterkast heeft uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):