zaterdag, 14. augustus 2010 - 11:09

Brand in oude overkapping station Utrecht

Utrecht

Op het centraal station van Utrecht reden zaterdagochtend veel minder treinen doordat op een aantal sporen geen stroom stond.

De stroom was eraf gehaald nadat diverse getuigen brand in de oude overkapping van het station hadden gemeld.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de brand alweer uit en niet meer zichtbaar. Wel rook de brandweer een brandlucht, maar kon niets meer vinden. Het personeel had wel uit voorzorg op deze perrons de stroom van de bovenleiding gehaald.

Omdat nog niet gecontroleerd was of de stroom er echt af was en omdat er geen vlammen uit het dak sloegen, mocht de brandweer de bovenleiding nog niet op stroom testen en mocht er ook nog niet in de kap zelf gezocht worden naar smeulende resten die nageblust moesten worden.

Als er gevaar zou bestaan voor uitbreiding van de brand, dan zou de brandweer de test (op de bovenleidng) wèl mogen uitvoeren. Maar nu liep men het risico dat als de test zou worden uitgevoerd, en de stroom zou nog op de bovenleiding staan, heel station Utrecht zonder stroom zou komen te zitten

Er wordt nu gewacht op een expert uit Rotterdam, dus kan het nog wel even duren voordat alle stroom weer op de bovenleiding zit en alle sporen weer stroom hebben.

Pro Rail gaat ondertussen zelf het dak verder slopen om te onderzoeken of er nog smeulende resten zitten. De brandweer is inmiddels weer ingerrukt om op tijd te kunnen zijn bij mogelijke andere incidenten.

De brand in de oude overkapping is mogelijk ontstaan door werkzaamheden vannacht. Door het slopen van de kap met snijbranders is mogelijk een deel warm geworden door het branden en blijven smeulen, wat tot de brand kan hebben geleid.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):