maandag, 8. november 2010 - 9:57

Brand meester bedrijventerrein Dronten

Dronten

Op het bedrijventerrein Staalwijk in Dronten heeft maandagochtend een zeer grote brand gewoed. ‘Drie bedrijven zijn uitgebrand en voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen’, meldt de gemeente Dronten maandag.

Update 13.00 uur
In gebied Staalwijk- uitgezonderd het gebied tussen de Fazantendreef en de weg Staalwijk en de Koperweg- worden inwoners nog steeds verzocht zoveel mogelijk binnen te blijven vanwege het verwijderen van reststoffen en restmaterialen.

Update 11.45 uur
Om 11.30 uur is door de brandweer het sein brand meester gegeven. Er worden nog wel metingen gedaan naar mogelijk gevaarlijke stoffen. Er is bevestigd dat er geen sprake is van asbest. Uit voorzorg geldt nog wel steeds in het gebied van Staalwijk: deuren en ramen gesloten houden en binnen blijven.

Update 11.15 uur
Drie bedrijven aan de Koperweg zijn uitgebrand. Het gaat om een autospuiterij, Retourmatras en de Staalfabriek. Bewoners en personeel omliggende bedrijven is verzocht de panden te verlaten.

Zij worden opgevangen in 't Dok aan de Educalaan. Momenteel wordt er nog steeds geblust. Door de rookontwikkeling worden mensen in de omgeving van de Staalwijk nog steeds verzocht binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Update 10.15.uur
De brand is begonnen is het bedrijf Retour Matras. De brandweer is met groot materiaal aanwezig. In verband met mogelijke gevaarlijke stoffen wordt momenteel gemeten. Uit voorzorg worden omwonenden geadviseerd om binnen blijven en ramen en deuren te sluiten.

Eerdere berichtgeving rond 09.40 uur
Een grote hal van ongeveer twintig bij veertig meter staat in brand. Dat maakte de gemeente maandagochtend bekend. De brand gaat gepaard met veel zwarte rookontwikkeling. Inmiddels zijn sirenes in een deel van Dronten afgegaan. Dit betekent dat inwoners ramen en deuren moet sluiten en binnen moet blijven.

De rook drijft vooralsnog langs Dronten. Het is op dit moment nog onbekend of bij de brand mensen gewond zijn geraakt. De brandweer van Dronten krijgt assistentie van andere brandweerkorpsen om de zeer grote brand te bestrijden.

De brandweer verricht metingen om te kijken of er gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen vrijkomen bij de brand.
Provincie:
Tag(s):