vrijdag, 3. september 2010 - 13:18

Brandbrief over slechtwerkende portofoons brandweer

Leusden

De gezamenlijke vakorganisaties van de brandweer hebben vrijdag in een brandbrief hun ongerustheid geuit over slecht werkende en opeens uitvallende objectportofoons die in gebruik zijn bij veel brandweerkorpsen in ons land. ‘Een levensgevaarlijke situatie’, melden de gezamenlijke vakorganisaties vrijdag.

‘Communicatie is één van de pijlers van het brandweerwerk. Zonder goede communicatie met de meldkamer en uw collega’s wordt het werk eigenlijk onmogelijk en loopt u onnodig risico.’ Zo luidt de tekst in een lesboek voor aspirant-brandweerlieden. Ze worden daarmee gewezen op het belang van betrouwbare communicatiemiddelen. Maar in de praktijk blijken de portofoons onbetrouwbaar omdat zij op elk moment kunnen uitvallen.

De vakorganisaties hebben daarom de Arbeidsinspectie verzocht om te handhaven en hebben zelf een aantal alternatieven bedacht om het veiligheidsrisico voor de optredende brandweerlieden sterk te verkleinen en dit in een brandbrief aan de colleges en de commandanten laten weten.
Provincie:
Tag(s):