dinsdag, 26. oktober 2010 - 12:53

Brandstichter aangehouden na tip alerte getuige

Dronten

Maandagmiddag is een 14-jarige jongen uit Dronten aangehouden nadat een getuige de jongen zag wegrennen bij een rokende coniferenhaag.

De getuige vertrouwde het niet, belde direct 1-1-2 en tipte de politie. De jongen is aangehouden en in verzekering gesteld. Nader onderzoek moet uitwijzen of de jongen betrokken is bij eerdere soortgelijke brandstichtingen in Dronten. Buren wisten de brandende coniferenhaag te blussen.

Een alerte getuige zag de knaap wegrennen terwijl er rook uit een coniferenhaag aan Kamille kringelde. De getuige belde 1-1-2 alarm en omschreef de verdachte nauwkeurig en gaf ook een vermoedelijk adres van de knaap door. Ondertussen brandde de coniferenhaag naast de oprit van de woning aan Kamille. Buren wisten met de tuinslang en emmers water de brandende haag te blussen voordat de brandweer arriveerde. Toen agenten bij de bewuste woning van de vermoedelijke brandstichter aankwamen kwam ook net de jongen aangelopen. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar een politiebureau. In de afgelopen maanden werden tientallen coniferen in Dronten in brand gestoken. De recherche onderzoekt de rol van de jeugdige verdachte bij deze brandstichting.
Provincie:
Tag(s):