maandag, 11. oktober 2010 - 15:53

Brandweer en John Jones langs de deuren in Amsterdam

Amsterdam

De bewoners in Amsterdam kunnen de komende weken thuis bezoek verwachten van de brandweer en John Jones, acteur en tevens brandweerman. Dit heeft de brandweer bekendgemaakt.

De brandweermensen controleren de woning op brandveiligheid, beantwoorden vragen en hangen als uitsmijter een rookmelder op. De huisbezoeken vinden plaats in de maand oktober tijdens de Nationale Brandpreventieweken.

John Jones en de Brandpreventieweken
John Jones is bekend als acteur en presentator. Minder mensen weten dat hij zijn brandweeropleiding heeft voltooid, actief is bij de vrijwillige brandweer en bezig is met het maken van een 16-delige documentaireserie over de brandweer.

Tijdens de Nationale Brandpreventieweken zet hij zich, namens Brandweer Amsterdam-Amstelland, in om de aandacht te vestigen op brandveiligheid en —preventie. Op www.brandisgeengrap.nl blogt hij over zijn ervaringen.

Maak je huis brandveilig
In veel 19e eeuwse wijken zijn de huizen vaker brandgevaarlijk door de aanwezigheid van geisers, gaskachels, oude elektrische bedrading en het ontbreken van goede vluchtroutes. De brandweermensen laten zien de bewoners zien hoe ze hun huis met een paar inspanningen brandveilig kunnen maken:
· Maak apparaten stofvrij.
· Plaats rookmelders.
· Maak een vluchtplan.
Kijk voor meer tips op: www.watdoejijbijbrand.nl.

Meer acties in de regio tijdens de Brandpreventieweken
Dit jaar gaat de aandacht, naast het brandveilig maken van woningen, ook uit naar ontruimingsoefeningen in de zorgsector. Ruim de helft van de instellingen oefent ontruimingen niet en dan kan levensgevaarlijk zijn.

Daarom gaat een aantal kazernes met de instellingen oefenen. Daarnaast geven brandweermensen voorlichting op o.a. scholen, kinderdagverblijven.
Provincie:
Tag(s):