donderdag, 30. december 2010 - 11:54

Brandweer start wervingsactie ‘Help jij ons uit de brand?’

Regio

De posten Dwingeloo, Diever en Vledder van Brandweer ZuidWest Drenthe starten in januari 2010 met de wervingsactie ‘Help jij ons uit de brand?’.

Om mensen enthousiast te krijgen voor het brandweervak organiseren enkele vrijwilligers een speciale informatieavond voor belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst staan verschillende taken van de brandweer centraal. Uiteraard het blussen van branden, maar andere taken zijn bijvoorbeeld het hulpverlenen aan mens en dier en optreden bij verkeersongevallen, wateroverlast of ongevallen met gevaarlijke stoffen. De informatieavond is op dinsdag 18 januari 2011 om 20.00 uur in de brandweerkazerne in Dwingeloo.

De posten zoeken circa zes nieuwe collega’s. Wie bij de vrijwillige brandweer wil werken, moet aan enkele criteria voldoet. Zoals het beschikken over sociale vaardigheden, MBO werk- en denkniveau en een goede conditie. Vanaf de eerste week van januari wordt deze actie ondersteund door ludieke posters waarop huidige vrijwilligers poseren in hun brandweerpak.
Provincie:
Tag(s):