woensdag, 17. november 2010 - 20:39

Brandweer ZuidWest Drenthe op bedrijfsbezoek

Regio

In december bezoeken controleurs van Brandweer ZuidWest Drenthe verschillende bedrijven in de detailhandel en de horeca. Dit onder de noemer van ‘Waar is hier de nooduitgang’. Het doel van deze actie is het vergroten van brandveiligheidbewustzijn en het verantwoordelijkheidsgevoel bij ondernemers. De controleurs hebben aandacht voor onder meer de hoogte van de versiering en de aanwezigheid van vluchtrouteaanduiding en noodverlichting. Ook checken ze of de nooduitgang voldoende vrij is. Circa tien koppels van elk twee controleurs gaan in De Wolden, Westerveld, Meppel en Hoogeveen aan de slag.

Brandweer ZuidWest Drenthe wil een behulpzame, deskundige en daadkrachtige organisatie zijn. Het project ‘Waar is hier de nooduitgang’ past binnen deze waarden. Uit ervaringen van twee voorgaande jaren blijkt bovendien dat ondernemers de controle en de adviezen van de brandweer waarderen. Uiteindelijk wordt hun bedrijf door de gezamenlijke aandacht voor brandveiligheid veiliger.

De brandweer helpt ondernemers graag bij het brandveilig maken van hun pand. Een andere mogelijkheid om de bewustwording te versterken bij ondernemers is bijvoorbeeld het organiseren van themabijeenkomsten.
Met deze actie hoopt de brandweer dat nog meer ondernemers zich bewust worden van brandveiligheid en welke maatregelen zij zelf moeten treffen om dit te realiseren.
Provincie:
Tag(s):