dinsdag, 9. november 2010 - 10:30

'Brede' opleidingen voor werkzoekende Drentse jongeren

Emmen

Deze week starten 225 Drentse jongeren van 16 tot 27 jaar met de eerste ‘brede’ basisopleidingen. Dit project is onderdeel van het Actieplan Jeugdwerkloosheid en is speciaal ontwikkeld voor jongeren zonder startkwalificatie en met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Het unieke van deze opleidingen is dat de jongeren naast de normale vakken ook les krijgen op het gebied van sociale vaardigheden en presentatie. Doel hiervan is jongeren sneller klaar te stomen voor het volgen van een vervolgopleiding of het vinden van een baan. De opleiding start op drie locaties in Drenthe (Emmen, Assen en Hoogeveen). In Emmen gaf coördinerend wethouder Arends maandag het officiële startsein voor dit in Nederland unieke project.

De brede basisopleiding is bedoeld voor jongeren om zich te oriënteren en hen sneller naar een vervolgopleiding of baan te helpen. Het gaat om vier verschillende opleidingen, namelijk: zorg, dienstverlening, groen en techniek. Via de Werkpleinen in Emmen, Assen en Hoogeveen hebben 225 jongeren hun kans gepakt en zich aangemeld. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven en het onderwijs. De brede opleidingen worden verzorgd door de ROC’s, AOC Terra, het Drenthe College en het Alfa College.

De jongeren worden acht weken opgeleid. Naderhand starten zij met een vervolgopleiding, een werkleerbaan of een reguliere baan. De accountteams van de Werkpleinen werken hiervoor nauw samen met de kenniscentra, Kenwerk, Calibris en Kenteq.

De startbijeenkomst in Emmen vond maandag plaats in het Eden hotel. Het project werd gestart met een letterlijke ‘kick off’ door middel van een kickboks demonstratie, verzorgd door Bureau Coelingh Interim Professionals (BCIP). Daarna gaf wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen het startsein van dit unieke project officieel.
Provincie:
Tag(s):